Contact ons: surinametennis@hotmail.com

Suriname niet zonder winst in prekwalificatietoernooi

Home > Suriname niet zonder winst in prekwalificatietoernooi

Suriname niet zonder winst in prekwalificatietoernooi

Suriname zit niet meer zonder winst in het prekwalificatietoernooi van de Junior Fed Cup. De U16-tennissters Aila Koorndijk, Jamila Sadiek en Kaeney de Mees wonnen woensdag in El Salvador met 2-1 van Jamaica en eindigen als derde in groep D.

Koorndijk gaf Suriname woensdag een 1-0 voorsprong door Thandie Sampson na 64 minuten met 6-2, 6-1 te verslaan. Sadiek moest daarna haar meerdere erkennen in Abigail Pereu. Na zeventig minuten was de eindstand 4-6, 1-6. Het dubbelspel tussen Koorndijk/De Mees en Kalila Morris/Pereu bracht de doorslag. Suriname kwam als winnaar uit de bus dankzij een 7-6 (7-2), 6-1 overwinning na anderhalf uur spelen.

Suriname speelt verder in de verliezersronde met als inzet de plaatsen negen tot twaalf. Donderdag zijn de meisjes vrijgeloot en spelen vrijdag tegen de winnaar van het treffen tussen de Bahama’s en Honduras. Bondscoach Carolina Vera Vera weet dat het vrijdag geen makkie wordt. “Het zijn hele goede tegenstanders. Wij zullen ons inzetten om het maximale te behalen.”

Vera Vera weet weinig over de twee landen. “Ik heb hen wel zien trainen en zij hebben een redelijk tempo.” De coach zal de tegenstanders donderdag tijdens hun onderlinge partij analyseren. Aan de hand daarvan zal het strijdplan worden bepaald. Een goede mentale voorbereiding is volgens haar cruciaal. “Daarna beginnen de tactische uitvoeringen om consistent te zijn. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.”

Ondanks dat de winnaarsronde niet is gehaald, is Vera Vera “supertrots” op de meisjes, die blijven groeien in het toernooi. De oefenmeester merkt op dat vooral in de enkelpartijen er heel goed is gespeeld. “Je zag meer zelfvertrouwen en tijdens de dubbelpartij hebben zij de cruciale punten kunnen winnen.” Volgens Vera Vera speelden de meisjes overall slimmer en tactischer, waardoor de uitvoering beter verliep.

Date

februari 14, 2020