Contact ons: surinametennis@hotmail.com

Cup of the Guyanas

Home > Cup of the Guyanas

Cup of the Guyanas

De Guyana Tennis Cup 2018 werd georganiseerd door de Surinaamse Tennisbond (STB) en duurde van 25 tot en met 27 oktober 2018. Aan dit toernooi hebben Suriname, Guyana en Frans- Guyana geparticipeerd. Het toernooi werd gewonnen door Frans Guyana gevolgd door Suriname op de tweede plaats en Guyana op de derde plek.

Diego van der Zwart, voorzitter van de STB, vond het een eer om gastland te zijn voor het jeugdtoernooi. Het is volgens hem de bedoeling om de relatie tussen de drie Guyana’s te versterken op het gebied van tennis. Hiernaast wordt de tennissport ook ontwikkeld op wedstrijdniveau. Suriname is voor het laatst in 2015 kampioen geworden van de Guyana Cup.

In het verleden heeft dit jeugd tennis toernooi een onderbreking van ongeveer achttien jaar gehad. Deze spelen zijn in 2012 hervat en sindsdien elk jaar georganiseerd in één van de deelnemende landen. Aan dit toernooi participeren jongeren onder de 12, 14 en 18 jaar, in de categorieën single en double.

Minister Gopal is trots op de gelegenheid die Suriname heeft gekregen om gastland te zijn voor het toernooi. Dit past in het kader van het beleid van het ministerie, waarbij zij het sporten promoot en faciliteert om op nationaal en internationaal niveau beter te presteren. De sportminister noemde dit tennistoernooi als voorbeeld van een internationale samenwerking op sportgebied.

Link voor meer foto’s

Date

september 17, 2019